Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

17. 08. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug

Uvode se licence za komunalne delatnosti

Oformljena je komisija koja će proveravati da li podnosioci zahteva ispunjavaju uslove

Oni koji ubuduće budu nameravali da se bave komunalnim delatnostima moraće za obavljanje tog posla da dobiju licencu, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima oformljena je Komisija za licenciranje obavljanja komunalnih poslova. Ona će imati zadatak da proverava da li podnosioci zahteva ispunjavaju uslove za obavljanje komunalnih delatnosti.

Upravljanje grobljima i sahranjivanje, pogrebna delatnost, javno osvetljenje, dimničarske usluge, prevoz putnika za vodni saobraćaj i delatnost zoohigijene su  delatnosti za koje će se licence izdavati.

Kako se navodi, uredba se odnosi isključivo na delatnike koji započinju poslovanje, dok su aktivni vršioci dužnosti komunalnih delatnosti dužni da svoje poslovanje usklade sa novom uredbom.

U narednom periodu Ministarstvo će urediti i uslove za preostale komunalne delatnosti, a to su upravljanje komunalnim otpadom, upravljanje pijacama, održavanje puteva, održavanje čistoće i javnih zelenih površina i upravljanje javnim parkiralištima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage