Naslovna  |  Srbija  |  Od oktobra anketiranje 120.000 poljoprivrednih proizvođača
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

18. 07. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/RZS

Od oktobra anketiranje 120.000 poljoprivrednih proizvođača

Kako navode iz RZS, informacije koje budu dobijene koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka, kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje

Oko 120.000 poljoprivrednika u Srbiji, kako je najavljeno, posetiće od oktobra anketari Republičkog zavoda za statistiku kako bi sproveli Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji.

Popisivači će do 30. novembra prikupljati podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi.

-         Dobijene informacije koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka i kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi, navode iz Republičkog zavoda za statistiku i dodaju da će dobijeni podaci biće osnova za ažuriranje Statističkog registra poljoprivrednih gazdinstava od koga, kako navode, zavisi kvalitet podataka o poljoprivrednoj proizvodnji.

-         Uspeh ovog istraživanja u najvećoj meri zavisi od aktivnog učešća srpskih poljoprivrednika i tačnosti i potpunosti njihovih odgovora, dodaju iz RZS.

Republički zavod za statistiku će objaviti u avgustu Javni poziv anketarima i kontrolorima za učestvovanje u planiranoj anketi.

Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici, između dva popisa poljoprivrede. Finansira se iz pretpristupnih fondova Evropske unije, u okviru Nacionalnog programa IPA 2016.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage