Naslovna  |  Srbija  |  Za sanaciju štete na objektima javne namene 400 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

17. 07. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: srbija.gov.rs/Tanjug

Za sanaciju štete na objektima javne namene 400 miliona dinara

Usvojena Uredba o programu obnove objekata zbog poplava i grada

Vlada Srbije je opredelila 400 miliona dinara za lokalne samouprave koje su pretrpele štete u poplavama i nevremenu u maju i junu ove godine. Pomoć će dobiti one opštine i gradovi u kojima je bila proglašena vanredna situacija i u kojima je urgentno potrebno sprovođenje programa sanacije ili izgradnje novih objekata javne namene, pre svega u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević je rekao da bi lokalne samouprave trebalo da što pre dostave projekte za sanaciju javnih objekta i lokalne infratsrukture, kako bi taj posao mogao da počne.

-    Neophodno je da se u što kraćem roku, preko jedinica lokalne samouprave, saniraju posledice poplavnog talasa na objektima za vodosnabdevanje i kanalizacionoj mreži i normalizuje stanje na putevima, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje svakodnevnog života stanovništva u ovim područjima, navodi se u saopštenju Vlade Srbije koja je na današnjoj sednici usvojila Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, oštećenih ili porušenih usled dejstva poplava i grada u maju i junu 2018. godine.

Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove infrastrukture koja je u nadležnosti jedinice lokalne samouprave oštećene ili porušene usled dejstva poplava i grada u maju i junu 2018. godine. Kako su naveli, Vlada Srbije obezbedila je sredstva u iznosu od 1.650.500.000 dinara za državni program obnove komunalne infrastrukture, mostova, puteva drugog reda i sanacije klizišta na pojedinim putnim pravcima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage