Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 07. 2018. Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Na sednici DVT pozitivno o predlogu AKPA

Na sednici Državnog veća tužilaca raspravljano o formiranju posebne komisije koja bi se bavila statusom polaznika Pravosudne akademije koji i nakon završene obuke ne bivaju birani na pravosudne funkcije

Predlog Alumni kluba pravosudne akademije, da se formira komisija koja bi se bavila pitanjem integracije svršenih polaznika Pravosudne akademije u pravosudni sistem, razmatran je juče na sednici Državnog veća tužilaca. Odlučeno je da se pitanje podrobno raspravi na narednoj sednici zakazanoj za 24. jul na kojoj će biti uvršteno u dnevni red to pitanje na koje, kako podsećaju, AKPA ukazuje dugi vremenski period.

-         Na sednici su se mogli čuti pozitivni komentari u vezi sa ovim predlogom AKPA i izneto je mišljenje da DVT treba da odredi svog člana u budućoj komisiji. AKPA pozdravlja iskazanu volju članova DVT-a da doprinesu rešavanju ovog problema i nada se da će ovo telo doneti pozitivno odluku, navode iz Alumni kluba Pravosudne akademije.

Podsećamo, u Zaključcima sa Skupštine AKPA 1. juna 2018. godine je predloženo da se formira posebna komisija koju bi činili predstavnici Visokog saveta sudstva, DVT, Ministarstva pravde, Ministarstva finansija i AKPA. Ona bi imala zadatak da da smernice za prevazilaženje trenutnog statusa svršenih polaznika Pravosudne akademije, koji, kako podsećaju iz AKPA, i nakon završene obuke ne bivaju birani na pravosudne funkcije, što po stavu AKPA predstavlja pitanje koje treba rešavati i nezavisno od predstojećih ustavnih promena, odnosno paralelno sa tom reformom.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage