Naslovna  |  Srbija  |  Nova pravila za tehnički pregled automobila, stroža i skuplja provera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

05. 07. 2018.

Autor: RTS Izvor: RTS/Tanjug

Nova pravila za tehnički pregled automobila, stroža i skuplja provera

Od danas počinje tehnički pregled vozila po novim, strožim pravilima, a koštaće od dve do tri hiljade dinara. Uz to, moraće i da se zakaže. Zbog toga su već danima na linijama za tehnički pregled velike gužve.

Glavna novina na tehničkom od sutra je slikanje automobila. Ne možete na liniju tehničkog pregleda doći sa prljavim vozilom. Svaka veća korozija biće evidentirana, a vozila kod kojih je to vidljivo i nebezbedno neće biti registrovana.

Marko Manojlović iz tehničkog pregleda "Deset plus" kaže da postoji pet fotografija, slike sa prednje i zadnje strane, bočne slike i slika kontrolne table.

Cena tehničkog pregleda može varirati od dve do tri hiljade dinara i osiguranja više ne mogu da uz polisu poklanjaju tehnički pregled. Kontolisaće se i izduvni gasovi, ali u naredne tri godine neće biti isključivanja iz saobraćaja jer je to prelazni period.

Manojlović kaže da će izduvni gasovi u naredne tri godine biti kontrolisani.

"Kontrolisaće se stepen izduvnih gasova, da li imate opremu, katalizatore, DPF filtere, ali neće biti eliminišući faktor za tehnički pregled. U naredne tri godine, koliko god da se izmere gasovi, prolazićete tehničke preglede", istakao je Manojlović.  

Svi uređaji na automobilu od brisača do retrovizora moraju biti u funkciji. Razbijeno staklo šoferšajbne može biti razlog zašto će vas vratiti sa tehničkog na zamenu.

Neće se tolerisati ni razne prepravke vozila koje su van standarda. Vozilo ne sme biti u više boja, svi delovi moraju biti u boji karoserije.

U Srbiji ima oko tri hiljade linija tehničkih pregleda i, kako kažu nadležni, to je dovoljno da zadovolje sve potrebe za registracijom.

Više o ovome pročitajte ovde: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3189677/nova-pravila-za-tehnicki-pregled-automobila-stroza-i-skuplja-provera.html


Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage