Naslovna  |  Srbija  |  Rok za dostavljanje izveštaja o šteti je ponedeljak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

21. 06. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug

Rok za dostavljanje izveštaja o šteti je ponedeljak

Za Kancelariju će biti relevantne samo informacije koje dostave lokalne samouprave na osnovu procene štete, a osnovni kriterijum za raspoređivanje pomoći biće da li postoji šteta i da li postoji potreba za obnovom, nakon čega će se raditi procena sredstava

Marko Blagojević direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima izjavio je da je rok za dostavljanje izveštaja lokalnih samouprava o šteti koju su uzrokovale nedavne elementarne nepogode u pojedinim opštinama u Srbiji ponedeljak.

Tokom gostovanja na RTS-u Blagojević je rekao da će za Kancelariju biti relevantne samo informacije koje dostave lokalne samouprave na osnovu procene štete, a osnovni kriterijum za raspoređivanje pomoći biće da li postoji šteta i da li postoji potreba za obnovom, nakon čega će se raditi procena sredstava.

Podsećamo, tokom olujnog nevremena 13. juna na teritoriji Užica je palo oko 29,3 litara kiše po metru kvadratnom i u užičkom kraju nanelo je štetu na oko 8.000 hektara oranica i malinjaka.

Sanja Janković članica Gradskog veća za poljoprivredu navodi da je Komisija za procenu štete na terenu utvrdila da je najviše štete na malinjacima i kukuruzu.

nevreme je nanelo veliku štetu i Prijepolju, Priboju i Požegi.

Selima opštine Požega je naneta ogromna šteta, usevima, malinjacima, plastenicima i putnoj infrastrukturi. Posebno je pogođena severna teritorija  opštine.

U Priboju je došlo do potencijalne opasnosti za odvijanje saobraćaja na putevima na celoj teritoriji ove opštine, velike količine vode na njivama i potocima prete da ugroze stambene objekte, ekonomske zgrade, stanovništvo i poljoprivredne kulture, pa je proglašena vanredna situacija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage