Naslovna  |  Srbija  |  Elektronski dnevnici u svim školama Srbije od 1. septembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

07. 06. 2018. Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Beta

Elektronski dnevnici u svim školama Srbije od 1. septembra

E dnevnik će omogućiti nastavnicima, razrednim starešinama i direktorima škola da na brz, jednostavan i pouzdan način vode evidenciju o učenicima

Upotreba elektronskih dnevnika biće obavezna u svim školama u Srbiji od prvog septembra, prenosi Beta.

Bojan Radić rukovodilac projekta eProsveta Ministarstva prosvete kaže da je od 2006. godine bilo pokušaja uvodjenja elektronskih dnevnika, ali da je to tek sada zaživelo zahvaljujući nastavnicima koji su prihvatili da rade na takav način.

Radić je istakao i da je Ministarstvo u saradnji s kompanijom Vip mobajl uvelo rutere s 4G internetom u 25 osnovnih škola u okolini Sremske Mitrovice, Čajetine, Požege, Preševa i drugih mesta.

Ovo je obavljeno u okviru digitalizacije i radi digitalnog opismenjavanja učenika, uz uvodjenje informatike i računarstva kao obaveznog predmeta u osnovnim školama, zatim zbog elektronskog dnevnika, a i zbog uvodjenja digitalnog nastavnog materijala, navodi Beta.

Radić kaže da će servis E dnevnik omogućiti nastavnicima, razrednim starešinama i direktorima škola da na brz, jednostavan i pouzdan način vode evidenciju o učenicima, takođe, direktori će u svakom trenutku moći da vide kako je rangirana njihova škola u odnosu na druge, a kriterijumi u rangiranju biće ocene, broj izostanaka i dostignuća na takmičenju.

E dnevnik je pilot projekat Ministarstva prosvete koji će krenuti u 200 škola, a kada se steknu uslovi biće uveden u svih 1.800 škola u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage