Naslovna  |  Srbija  |  Ministarstvo: Bez saglasnosti ekologije nema mini centrala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

07. 06. 2018. Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug/N1

Ministarstvo: Bez saglasnosti ekologije nema mini centrala

Trivan je rekao da neće dozvoliti izgradnju mini hidrocentrala u zaštićenim dobrima i da je to pitanje Srbije, pitanje vode i pitanje naše budućnosti

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da ne izdaje dozvolu za gradnju za mini hidroelektrane bez saglasnosti Ministarstva zaštite životne sredine.

-          Iznenađeni smo izjavama ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana u vezi sa gradnjom mini hidroelektrana u zaštićenim područjima i građevinskim dozvolama koje izdaje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, piše Tanjug.

Na svečanosti koja je, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, održana u Botaničkoj bašti Trivan je rekao da neće dozvoliti izgradnju mini hidrocentrala u zaštićenim dobrima i da je to pitanje Srbije, pitanje vode i pitanje naše budućnosti bez ikakve dileme.

On je istakao i da ima 62 zahteva za izgradnju mini hidrocentrala na Staroj planini, ali da se, što se njega tiče, to neće dogoditi jer smatra da nema mini hidrocentrale koja ne narušava eko sistem, navode na N1.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage