Naslovna  |  Srbija  |  Potpisani kolektivni ugovori za 11.228 radnika železnice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

25. 05. 2018. Beograd

Autor: Radio Luna/Beta Izvor: Beta

Potpisani kolektivni ugovori za 11.228 radnika železnice

Infrastruktura železnice Srbije, Srbija kargo, Srbija voz i Železnice Srbije a.d. dobili su prve kolektivne ugovore, uskladjene s novom organizacijom i novim sistematizacijama radnih mesta

Kolektivni ugovori koji će omogućiti bolje uslove rada 11.228 zaposlenih na železnici potpisani su danas.

Ugovore su podpisali poslovodstva i sindikati četiri železnička preduzeća Srbije i Zorana Mihajlović ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva je rekla da su zaposleni u železnici prošli kroz teške periode u prethodnih 30-40 godina i dodala da su u svim tim teškim periodima bili odgovorni prema svom preduzeću i prema državi.

Ministarstvo je saopštilo da su četiri železnička preduzeća formirana 2015. godine dobila prve kolektivne ugovore, uskladjene s novom organizacijom i novim sistematizacijama radnih mesta.

Nebojša Nikić predsednik Sindikata izvršnih službi srpskih železnica izjavio je da je ovo je četvrti i do sada najbolji kolektivni ugovor koji pamti.

U pregovorima koji su započeti krajem januara, postignuta je saglasnost sindikata, poslovodstva i Ministarstva i postignut glavni cilj maksimalno poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u postojećim uslovima, navode u saopštenju.Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage