Naslovna  |  Srbija  |  Posao Vlade Srbije da zaštiti najsiromašnije penzionere
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 05. 2018. Beograd

Autor: TANJUG Izvor: Tanjug

Posao Vlade Srbije da zaštiti najsiromašnije penzionere

Ideja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da se najmanje penzije ne povećavaju dok se ne nadoknadi novac onima kojima je najviše oduzeto, nema većinu u Vladi.

Ideja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da se najmanje penzije ne povećavaju dok se ne nadoknadi novac onima kojima je najviše oduzeto, nema većinu u vladi, rekao je Vučić.

Na osonovu povećanja od osam odsto penzioneri koji imaju penziju 25.000 dinara trebalo godišnje da dobiju 50.000 dinara više, što je dve dodatne penzije u odnosu na period pre smanjenja. 

"Ako povećanje ide od osam odsto na penziju od 25.000 iz 2014. odnosno pre smanjenja, taj čovek, žena, baka ili deka će imati penziju od 29.000 što je više nego za 16,54 odsto više nego 2014. godine", rekao je Vučić na otvaranju Onkologije dva. 

Vučić je naveo da ta povišica od osam odsto penzionerima koji primaju 25.000 donosi 4.200 dinara mesečno, odnosno 12 puta toliko - 50.000 godišnje. 

"To su dve penzije više nego 2014. godine", rekao je Vučić novinarima kojima je pojašnjavao i ono što Međunarodni monetarni fond MMF traži od Srbije kako bi se onima sa visokim penzijama kojima je najviše oduzeto nadoknadio novac. 

"MMF traži da svi idemo u rikverc kako bi se tim ljudima vratio novac, a naš posao je da zaštitimo najsiromašnije", rekao je Vučić i dodao da za takvu ideju ne postoji većina u vladi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage