Naslovna  |  Srbija  |  Istraživanje: Svako drugo dete u Srbiji više od četiri sata dnevno na internetu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

08. 05. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Beta

Istraživanje: Svako drugo dete u Srbiji više od četiri sata dnevno na internetu

Oko 2000 roditelja učestvovalo u istraživanju

Svako drugo dete od sedam do 15 godina u Srbiji provode više od četiri sata dnevno na internetu, pokazalo je danas objavljeno istraživanje o bezbednosti dece na internetu koje je sproveo Vip mobajl. 
Prema rezultatima istraživanja, 71 odsto roditelja smatra da je to previše vremena provedenog na mreži.

-         Nedostatak socijalnih veština i formiranje lažne slike mogu lako da uvedu dete u apatiju, beznađe, pad raspoloženja. Pored toga, čini se da su deca sama u ovome i da roditelji ne mogu da ih prate jer bi, pokazalo se, čak 76 odsto roditelja volelo da ima veću kontrolu nad sadržajima kojima pristupaju njihova deca, ističe izvršni direktor Psihološkog savetovališta Centar u Beogradu Irena Verner.

Rezultati istraživanja pokazali su da deca vreme najčešće provode na Jutjubu, društvenim mrežama ili igrajući online igrice.

-         Iako se čini da je reč prevashodno o zabavnom ili edukativnom sadržaju, neophodno je u obzir uzeti i da na internetu postoji mogućnost nekontrolisanog širenja i zloupotrebe informacija. Sa druge strane, deci je za razvijanje socijalnih i emocionalnih utisaka, koji su u osnovi razvoja socijalnih veština, neophodno da vreme provode sa svojim vršnjacima uživo, a ne isključivo u virtuelnom druženju, navodi se u rezultatima istraživanja.

Oko 2.000 roditelja je učestvovalo u istraživanju o bezbednosti dece na internet koje je sprovedeno onlajn od 2. do 10. aprila.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage