Naslovna  |  Srbija  |  Istraživanje: Studenti nezainteresovani i dostancirani od političkih i ekonomskih procesa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

06. 02. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/LIBEK

Istraživanje: Studenti nezainteresovani i dostancirani od političkih i ekonomskih procesa

Svi ovi uvidi ukazuju na to da su mladi veoma nezadovoljni i distancirani od političkih i ekonomskih procesa, navode iz LIBEK-a koji je sproveo istraživanje među 1020 studenata

Istraživanje Libertarijanskog kluba (LIBEK) je pokazalo da gotovo 55% ispitanika smatra da je uloga države da svakom ko želi da radi obezbedi posao, što, kako navode, dalje implicira da je podrazumevajuće da država ima privredu u svom vlasništvu i da se ponaša kao poslodavac. Oko 60% ispitanika je sklono da veruje da je rešenje u subvencijama ili otvaranju novih firmi u vlasništvu države.

Podaci iz ovog istraživanja pokazuju da su ispitanici generalno nezainteresovani za političke teme. Gotovo 60% ispitanika je navelo da ne prati politička dešavanja. Svaki drugi ispitanik je naveo da nema interesovanja za pitanja koja se tiču ekonomije i smatra da je najveći problem u Srbiji nezaposlenost.

Libekovo istraživanje Popularnost ekonomskog populizma kod studenata Srbije je sprovedeno u pet univerzitetskih gradova u Srbiji, na osam univerziteta i 36 fakulteta. Od ukupnog broja ispitanika (1021) 80% su studenti državnih fakulteta, dok je preostalih 20% ispitanika na studijama privatnih fakulteta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage