Naslovna  |  Srbija  |  Komisija za zaštitu konkurencije: Bez poremećaja na tržištu otkupa malina roda 2017
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 01. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: kzk.gov.rs

Komisija za zaštitu konkurencije: Bez poremećaja na tržištu otkupa malina roda 2017

Sprovedena analiza tržišta otkupa i izvoza malina

Komisija za zaštitu konkurencije nije utvrdila poremećaje na tržištu otkupa maline, roda 2017. godine, koji bi mogli biti rezultat sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja konkurencije od strane učesnika na tom tržištu, saopštili su iz te Komisije nakon analize uslova konkurencije na tržištu otkupa i izvoza tog voća u Srbiji.

-         Analiza je takođe ukazala na brojne probleme sistemske prirode sa kojima se sučeljavaju kako proizvođači, tako i otkupljivači malina. Ovakvi problemi, prema shvatanju Komisije, zahtevaju angažovanje svih relevantnih institucija na pronalaženju dugoročnog i održivog rešenja, kako se opstanak ove veoma važne grane voćarstva, koja donosi značajne prihode od izvoza, ne bi doveo u pitanje, navodi se u saopštenju Komisije za zaštitu konkurencije.

Komisija je sprovela analizu u težnji da ispita postojanje osnovane pretpostavke o postojanju povrede konkurencije na tržištu otkupa malina od strane otkupljivača, odnosno hladnjačara, na osnovu koje bi mogli da, kako navode, u skladu sa svojom nadležnošću, pokrenu ispitni postupak po službenoj dužnosti.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage