Naslovna  |  Srbija  |  RHMZ: Januar u Srbiji blag sa prosečnim padavinama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

30. 12. 2017.

Izvor: Tanjug/RTS

RHMZ: Januar u Srbiji blag sa prosečnim padavinama

Pretežno sunčano 1. januara, pogoršanje vremena u popdnevnim satima. Kiša i sneg do 5. januara, kada se očekuje porast temperature

Januar 2018. u Srbiji će biti nešto blaži i sa prosečnim padavinama, dok se umereni mrazevi očekuju krajem druge i tokom treće dekade meseca, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

-         Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2,1 Celzijusov stepen u odnosu na višegodišnji prosek, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2,0 Celzijusova stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko četiri milimetra u odnosu na višegodišnji prosek.

Prema prognozi RHMZ za prvih pet dana nove godine, 1. januara će tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano, ali će po podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, doći do naoblačenja sa kišom, na planinama sa snegom.

D o četvrtka, 4. januara, vreme će biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Padavine će biti slabog intenziteta.

Od petka, 5. januara, biće suvo, uz postepeni porast temperature.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage