Naslovna  |  Srbija  |  U 2018. vaučeri za turiste i podsticaji za turističke agencije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

03. 01. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug/RTS/Beta

U 2018. vaučeri za turiste i podsticaji za turističke agencije

Građanima Srbije će i u 2018. godini biti deljeni vaučeri za odmor u Srbiji, a na raspolaganju će imati 80.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara.

Počele su prijave za dodelu vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara za odmor u Srbiji,  saopštilo je nedavno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Korisnici vaučera za boravak od minimum pet noćenja u prijavljenim objektima mogu biti penzioneri, nezaposlena lica sa evidencije NSZ, korisnici prava na dohodak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 mesečno, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 60.000 mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, korisnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

-         Građani vaučere mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom na teritoriji cele Srbije, izuzev Beograda i Novog Sada, navodi se u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Prijavljivanje građana za boravak od minimum pet noćenja u prijavljenim objektima trajaće do 15. oktobra.

Za dodelu 80.000 vaučera za podsticaj domaćeg turizma u 2018.godini, prema navodima ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića, opredeljeno je 400 miliona dinara.


Ljajić je za agenciju Beta izjavio da je u 2017.godini podeljeno oko 91.000 vaučera i da će ako bude potrebe i ove godine biti opredeljena dodatna sredstva za još vaučera.

Podsetimo, Vlada Srbije je 28.decembra 2017. godine usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije koja predviđa dodelu 80.000 vaučera za odmor u Srbiji za narednu godinu.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija četvrtu godinu zaredom sprovodi akciju dodele vaučera u težnji da se podstakne unapređenje turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

19.02.

2018.

Halo Travel [neregistrovani] u 11:08

Vauceri

Srbija ima dosta toga da ponudi domacim turistima mnogi jos nisu upoznali lepotu zemlje u kojoj zive.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage