Naslovna  |  Srbija  |  Stamatović najavio Osnivačku skupštinu stranke Zdrava Srbija za 3. decembar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

25. 11. 2017. Čajetina

Autor: Zdrava Srbija - Inicijativni odbor Izvor: Zdrava Srbija - Inicijativni odbor

Stamatović najavio Osnivačku skupštinu stranke Zdrava Srbija za 3. decembar

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će Osnivačka skupština njegove stranke Zdrava Srbija biti održana 3. decembra, nakon čega će zvanično biti podnet zahtev za upis u registar političkih stranaka.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će Osnivačka skupština njegove stranke Zdrava Srbija biti održana 3. decembra, nakon čega će zvanično biti podnet zahtev za upis u registar političkih stranaka.

"Ubrzo nakon registracije biće izabrana povereništva u skoro svim opštinama i gradovima", rekao je Stamatović za čačansku TV Telemark.

On je dodao da je osnivanje Zdrave Srbije podržalo 11.000 gradjana Srbije.

"Prolongirali smo registraciju zato što je procedura za osnivanje novih političkih partija poslednjih nekoliko godina, od kad je Srspka napredna stranka došla na vlast, dodatno zakomplikovana formiranjem notarskih institucija. Imate realne probleme da to sve overavate kod notara, ranije je to moglo i u opštinskim upravama i sudskim jedinicima", rekao je Stamatović.

On je istakao da će Zdrava Srbija učestvovati na svim predstojećim izborima, uključujući beogradske, i dodao da će u formiranju lokačnih odbora učestvovati i nekadašnji članovi Srpske napredne stranke koji su se, kako je rekao, razočarali u njenu politiku.

Stamatović je ocenio da će se politička situacija u Srbiji narednih meseci "zaoštravati zbog autokratske vlasti koja svoje političke neistomišljenike tretira kao neprijatelje".

Predsednik Srbije i SNS-a "Aleksandar Vučić sve radi u ličnom interesu. Obraća se u prvom licu jednine, nema mi, vi, samo ja. To ne daje mogućnosti i ne ostavlja prostor da napravite bilo kakav kompromis. Ako ne mislite kao on, onda ste mu najveći neprijatelj. Oni tako doživljaju svoje političke protivnike. Ne kao suparnike već kao neprijatelje", rekao je Stamatović.

On je podsetio da su i njega proglašavali za neprijatelja i nazivali ga "ukrajinskim špijunom i šefom kriminalnog klana".

Stamatović je još rekao da se zalaže za udruživanje i izlazak opozicije na izbore u dve kolone koje bi činile nacionalne i gradjanske stranke, ali da se pre toga moraju izboriti demokratski i fer uslovi, pre svega sloboda medija i kontrola biračkog spiska. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage