Naslovna  |  Srbija  |  Zdrava Srbija: Nema slobodnih izbora dok su mediji pod kontrolom jedne stranke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 11. 2017. Zlatibor

Autor: Zdrava Srbija - Inivcijativni odbor Izvor: Zdrava Srbija - Inicijativni odbor

Zdrava Srbija: Nema slobodnih izbora dok su mediji pod kontrolom jedne stranke

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović podržao je stav Pokreta Dveri da je oslobodjenje medija od kontrole jedne stranke i njenog lidera osnovni preduslov za fer i demokratske izbore.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović podržao je danas stav Pokreta Dveri da je oslobodjenje medija od kontrole jedne stranke i njenog lidera osnovni preduslov za fer i demokratske izbore. 

Pokret Dveri prethodnih dana uputio je opozicionim strankama predlog zajedničkih zahteva za oslobadjanje medija u Srbiji i pozvao opoziciju na zajedničku borbu za slobodne izbore.

Dveri su predložile da jedan od zahteva budu obаvezne televizijske debаte izmedju vlаsti i opozicije svаko veče tokom rаdne nedelje nа jаvnim medijskim servisimа Radio-televizije Srbije i Vojvodine, ostavke svih člаnovа REM-а i izbor novog sаstаvа tog tela. Takodje su zatražili ukidanje nacionalne frekvencije TV Pink jer oni smatraju da je reč o partijskoj televiziji Srpske napredne stranke, zatim gostovanje predstavnika opozicije u Beogradu na TV Studio B i formiranje Nadzornog odbora parlamenta za praćenje sprovodjenja i zaštitu pravilnosti izbornog procesa. 

Zdrava Srbija je podržala te zahteve i dopunila ih inicijativom da u televizijskim debatama predstavnici opozicije i vlasti imaju podjednako vreme za izlaganje, zatim su predložili da se utvrdi zakonska odgovornost članova REM-a ukoliko ne sankcionišu nepoštovanje Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i to da svi mediji koje su privatizovali ljudi bliski SNS omoguće da se čuje i glas opozicije na lokalnom nivou. 

Ta stranka je, takodje, zatražila da u rad Nadzornog odbora parlamenta budu uključeni predstavnici opozicije, srazmerno broju poslanika u Skupštini Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage