Naslovna  |  Srbija  |  Nestorović: Papire i šaltere svodimo na minimum
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

06. 10. 2017.

Izvor: Blic/Tanjug

Nestorović: Papire i šaltere svodimo na minimum

Državni sekretar Ministarstva državne uprave Žikica Nestorović izjavio je, predstavljajući Nacrt zakona o elektronskoj upravi, da će njegova primena omogućiti veću efikasnost u radu, smanjiti troškove, kao i da se upotreba papira i šaltera svede na minimum.

Nestorović je istakao da je ovaj propis jedan od osnovnih stubova razvoja potpune i funkcionalne e-uprave i da će u praksi omogućiti ravnopravno korišćenje elektronskog i papirnog dokumenta u svim administrativim, upravnim i sudskim postucima, sa tendencijom da upotrebu papira, kao i šaltera, svede na minimum.

Na okruglom stolu, koji se danas održava povodom javne rasprave o ovom zakonu, Nestorović je ukazao da će njegova primena omogućiti veću efikasnost u radu, smanjiti troškove kako uprave, tako i građana i privrede, ali i stvoriti i nove vrednosti u skoro svim oblastima života i rada.

- Efekte primene ovog zakona - veću pravnu sigurnost, transparentnost i investicije i bolje planiranje razvojnih politika - osetiće svi i građani i privreda, ali i zaposleni u upravi - poručio je Nestorović.

"Ako omogućimo bezbedno korišćenje savremenih informacionih i komunikacionih tehnologija i olakšamo komunikaciju sa organima, smanjićemo i potrebu da građani i privrednici 'obijaju šaltere', ali ćemo osigurati i realne šanse da oni brže završavaju poslove koje imaju sa upravom što će podići stepen njihovog zadovoljstva", rekao je on.

Nestorović je konstatovao da je Srbija dugo čekala na ove promene, jer savremeni svet je davno počeo da primenjuje sve prednosti koje nose nove tehnologije.

- Mi hvatamo korak sa svetom, ali na tom putu nismo sami i, što je još bitnije, odlučni smo da ove promene prihvatimo i implementiramo kako bi državni aparat bio efikasniji i u stanju da podrži i podstakne rast privatnog sektora kao glavne pokretačke snage privrednog razvoj - zaključio je Nestorović, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage