Naslovna  |  Srbija  |  Brže zapošljavanje mladih- osnovni zadatak Ministarstva prosvete
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

02. 10. 2017.

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug

Brže zapošljavanje mladih- osnovni zadatak Ministarstva prosvete

Džamić naglasio da dualno obrazovanje treba da omogući da učenici u toku školovanja dobiju praktična iskustva koja će ima obezbediti sigurno radno mesto.

Zadatak Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je da omogući brže zapošljavanje mladih, rekla je pomoćnica ministra za strateško planiranje Gabrijela Grujić, na otvaranju Karavana obrazovanja Duh mladosti u Vrnjačkoj Banji.

Gabrijela Grujić je istakla da je kvalitet obrazovanja koji učenici stiču u Ugostiteljsko turističkoj školi motivisao hotelijere i privrednike da otvore svoja vrata učenicima i na najbolji način doprinesu unapređenju tog znanja.

Državni sekretar Vladimir Džamić je podsetio da je obrazovanje jedan od strateških prioriteta Vlade Srbije, i naglasio da upravo dualno obrazovanje treba da omogući da učenici u toku školovanja putem učenja kroz rad dobiju praktična iskustva koja će ima obezbediti sigurno radno mesto.

Direktorka sektora za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević je podsetila da PKS daje podršku profesionalnoj orijentaciji mladih, privredi da kvalitetno učestvuje o obrazovanju, ali i lokalnoj samoupravi u realizaciji planova privrednog i društvenog razvoja davanjem smernica o profilima kadrova koji su privredi potrebni.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage