Naslovna  |  Srbija  |  Mihajlović: Deset puta više gradilišta nego pre tri godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

08. 08. 2017.

Izvor: Beta

Mihajlović: Deset puta više gradilišta nego pre tri godine

Građevinarstvo postaje jedna od vodećih grana u privredi, izjavila Zorana Mihajlović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je, povodom Dana građevinara Srbije, da je u zemlji danas 10 puta više gradilišta nego pre tri godine i da građevinarstvo postaje jedna od vodećih grana u privredi.

-      Pre tri godine u Srbiji je bilo manje od 1.000 gradilišta, danas ih ima više od 10.500, na Duing biznis listi smo po izdavanju građevinskih dozvola prestigli 150 zemalja, a Svetska banka svrstala nas je među prvih 10 zemalja reformatora, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je u prethodne tri godine izgradjeno 200 kilometara novih autoputeva u Srbiji, a da domaće građevinske kompanije mogu da konkurišu za poslove vredne 977,7 miliona evra u ovoj i narednoj godini, saopštilo je Ministarstvo.

-       Rezultati su dokaz da građevinarstvo u Srbiji napreduje, a da bi ono postalo istinska pokretačka snaga privrede moramo da nastavimo reforme, da formiramo jednu veliku domaću građevinsku kompaniju i podignemo udeo ove grane u BDP-u sa pet na sedam odsto, rekla je Mihajlović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage