Naslovna  |  Srbija  |  Počela gradnja koloseka u tunelu Bela Reka na Koridoru 11
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

17. 06. 2017. Beograd

Izvor: Tanjug

Počela gradnja koloseka u tunelu Bela Reka na Koridoru 11

Kompanija ruskih državnih železnica RŽD internešenel počela je polaganje koloseka u tunelu Bela Reka na pruzi Beograd–Bar, saopštila je ta kompanija

"U tunelu 'Bela Reka' na deonici Resnik–Valjevo, pruge Beograd–Bar, koja je deo evropskog saobraćajnog Koridora 11, počeli su radovi na polaganju koloseka, uz primenu tehnologije elastomernog tepiha", piše u saopštenju RŽD-a.

Kako navode, ova tehnologija je već poznata u svetu, a sada se, ističu, prvi put primenjuje u okviru modernizacije železnice u Srbiji.

Tunel, čija dužina iznosi više od 3,8 kilometara, izgrađen je 1958. godine i od tada se nije renovirao.

Kompanija "RŽD internešenel" je započela rekonstrukciju objekta u decembru 2016. godine, a za to vreme, kažu, bili su izvedeni radovi na odvodu vode sa zidova tunela i rekonstrukcija njegovog podnožnog svoda.

Nakon zamene šinskog polja, uređaja i kontaktne mreže, brzina vozova je povećana sa 50 na 120 kilometara na čas, kažu u tom preduzeću.

Radovi na rekonstrukciji deonice Resnik–Valjevo, navode oni, odvijaju se u skladu sa Aneksom 4. 1 uz Ugovor, koji su potpisali "RŽD internešenel" d. o. o. i "Infrastruktura železnice Srbije" a. d. u decembru 2015. godine.

Planirani rok za realizaciju projekta je, navode, jun 2018. godine, a njegova ugovorna vrednost iznosi oko 80 miliona dolara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage