Naslovna  |  Srbija  |  Ministarstvo saobraćaja Srbije odbacilo Kusturičinu kritiku putara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

03. 06. 2017. Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Beta

Ministarstvo saobraćaja Srbije odbacilo Kusturičinu kritiku putara

Ministarstvo je u saopštenju odbacilo "paušalnu optužbu o bahatosti i nestručnosti putara"

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je danas odbacilo kao "neargumentovanu" ocenu reditelja Emira Kusturice da je "isključiva odgovornost" na putarima za saobraćajni udes u kojem je učestvovao pre dva dana.

Ministarstvo je u saopštenju odbacilo "paušalnu optužbu o bahatosti i nestručnosti putara", navodeći da je, medjutim, privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, gde se udes dogodio Kusturici, izgradjena u skladu s propisima, da ima sve dozvole i da je opremljena propisanom signalizacijom, koju je proverio i MUP.

Ministarstvo je navelo da "ne može da prihvati da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neproverenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu čitavog sektora saobraćaja, na čijoj modernizaciji Vlada Srbije danonoćno radi".

Vozaču Emira Kusturice, Vićentiju Saviću i Emiru Kusturici "želimo brz oporavak i nadamo se da je brzina kretanja vozila prilikom udesa bila prilagodjena uslovima puta i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji", dodaje se u saopštenju.

Filmski reditelj Emir Kusturica lakše je povredjen u saobraćajnoj nezgodi u četvrtak kod Ljiga dok je njegov vozač Vićentije Savić (67) zadržan na lečenju u bolnici u Valjevu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage