Naslovna  |  Srbija  |  Poslanici za godinu dana radili ukupno 68 dana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

03. 06. 2017.

Autor: Beta Izvor: B92

Poslanici za godinu dana radili ukupno 68 dana

Poslanici su članovima Vlade 27. oktobra 2016. godine postavili 31 pitanje i to je jedini poslednji četvrtak u mesecu kada je održana sednica sa poslaničkim pitanjima

Poslanici su članovima Vlade 27. oktobra 2016. godine postavili 31 pitanje i to je jedini poslednji četvrtak u mesecu kada je održana sednica sa poslaničkim pitanjima.

Za godinu dana usvojeno je 48 potvrda međunarodnih sporazuma i ugovora i 27 izmena i dopuna postojećih zakona. 

Polovina usvojenih zakona doneta je po hitnom postupku. 

Podneto je 3.229 amandmana, a usvojen je svaki 13. 

U Skupštini je održano ukupno 265 sednica odbora, a najviše sednica je održao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, dok je Odbor za prava deteta održao jednu sednicu. 

Na redovnom jesenjem zasedanju u Parlamentu, od oktobra do decembra, usvojeni su Zakon o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i Zakon o stanovanju i održavanju zgrada. 

Poslanici su na redovnom prolećnom zasedanju proveli svega 17 dana u plenumu, jer je rad Skupštine privremeno bio zaustavljen zbog održavanja kampanje za predsedničke izbore. 

Prvobitne poslaničke klubove ukupno su napustila 24 poslanika koja su svoje delovanje nastavili u drugom poslaničkom klubu ili kao poslanici koji deluju van poslaničkog kluba. 

Broj samostalnih poslanika sa tri, koliko ih je bilo prvog radnog dana novog saziva, povećao se na 19, a na kraju prolećnog zasedanja ukupno ih ima devet. 

"Događaji koji su bacilli u senku parlamentarnu debatu i usvajanje važnih zakona u proteklih godinu dana jesu česti prekidi plenarnih i sednica odbora, nepostojanje konstruktivnog dijaloga i argumentovane debate, kao i bojkot plenarnog rada od strane dela opozicionih poslanika", naveo je "Otvoreni parlament".

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage