Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

04. 07. 2012. Beograd

Izvor: Beta

Oslobodjena optužbi da je ubila sina

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio je Marinu Andrejić iz Majilovca optužbi da je 22. jula 2010. godine ubila maloletnog sina, izjavila je u sredu portparolka tog suda Mirjana Piljić.

"Po nalaženju Apelacionog suda, na osnovu dokaza izvedenih tokom postupka, nije dokazano da je okrivljena nesumnjivo izvršila krivično delo za koje je optužena", rekla je Piljić agenciji Beta.

Apelacioni sud u utorak, nakon održanog pretresa Marini Andrejić ukinuo pritvor u kojem je provela gotovo dve godine. Ona je prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu bila osudjena na 20 godina zatvora.

"Pisani otpravak presude u kojem će biti navedeni detaljni razlozi zbog kojih je Apelacioni sud doneo takvu odluku strankama u postupku biće dostavljen naknadno", kazala je Piljić.

Prema njenim rečima, tužilaštvo se na ovu odluku Apelacionog suda može žaliti Vrhovnom kasacionom sudu.

Andrejić je bila optužena da je ubila maloletnog sina tako što ga je, u obližnjoj šumi, iznervirana što odbija da je posluša i ode u selo po pomoć, drškom motike udarila po glavi i vratu usled čega se dečak srušio, a od povreda i preminuo.

U obrazloženju prvostepene presude navodi se da je Marina Andrejić potom dete odnela do ivice bagremove šume, gde ga je spustila na zemlju, prekrila granjem i tako ostavila.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage