Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Slobodnovreme

05. 07. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/SEECULT

Vreme za Doba obnove II

Izložba radova nagrađenog udruženja u nagrađenoj galeriji Reflektor

Udruženje vizuelnih umetnika Užice organizuje u petak u galeriji Reflektor izložbu radova blizu 30 mladih umetnika iz tog udruženja.

Naziv izložbe Doba obnove II, prema rečima teoretičara umetnosti Velimira Popovića, odslikava osnovni cilj udruživanja koji je sadržan u pokušajima da se odnovi razoren kulturni prostor, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

-      Ovom izložbom, kroz raznovrsne pristupe, medijske i poetske, osim što se promoviše rad lokalnih umetnika, predstavlja se i kreativna snaga koja će u svom svojem potencijalu biti iskorišćena za budući rad galerije. Grupni rad na sređivanju kasarne i pojedinačan rad na adaptiranju ateljea, imao je za cilj stimulisanje umetnika da zajedno učestvuju u stvaranju objekata koji će im omogučiti pristojan život, navodi između ostalog jedan od članova UVUU, teoretičar umetnosti Velimir Popović:

Podsetimo, izložbom Doba obnove, Udruženje vizuelnih umetnika Užica je 1. avgusta 2017. godine zvanično otvorilo galeriju Reflektor u prostoru nekadašnje kasarne u Krčagovu nakon što su članovi udruženja,  uz pomoć prijatelja, preduzetnika grada i pojedinih učenika Tehničke škole, ruinirani prostor renovirali i zakupili na pet godina prostor na oko 200 kvadratnih metara. Zamišljeno je da to bude prostor za projekte mladih umetnika, za predstavljanje njihovog rada, ali i kao osnova za razvijanje saradnje sa umetnicima iz drugih gradova i država.

Izložba Doba obnove II počinje u 20 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage