Naslovna  |  Slobodnovreme  |  Eastock: Iz Užica do MTV-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Slobodnovreme

06. 05. 2017. Užice

Autor: Dušan Ranković Izvor: Radio Luna // Foto: Eastock

Eastock: Iz Užica do MTV-a

Bend Eastock sa užičke rok scene ima novi spot za pesmu Novi Početak

Bend Eastock sa užičke rok scene je izbacio novi spot za pesmu Novi Početak. To je treći singl benda.

Muziku i tekst za pesmu potpisuje frontmen benda Nemanja Valjarević, dok iza aranžmana stoji kompletan bend Eastock.

Spot i pesma bi u narednim danima trebalo da ima premijeru na MTV Adria kanalu.

Tim povodom smo razgovarali sa frontmenom benda Nemanjom Valjarevićem. On za naš radio kaže da je pesma Novi početak nastala sasvim slučajno, kako tekst tako i muzika.

-     Uzmem gitaru, dođem kući i dođe inspiracija samo od sebe. Pokazao sam to svom gitaristi, koji je napravio neki rif. Onda uđemo na probu u studio i tako kompletiramo celu pesmu. Vrlo brzo je nastala zapravo.

Kako kaže Valjarević, ideja za spot je bila drugačija, ali zbog vremena ona nije mogla biti realizovana.

-   Uzeli smo snimke sa čačanske Gitarijade koji smo spojili sa našim snimcima koji su uglavnom snimani na Kalemegdanu. Magdalena koja je glavni akter spota je zapravo dala ideju kako to sve da izgleda.

Bend Eastock iza sebe nema izdavačku kuću i sami izdaju autorske pesme. Prema rečima Nemanje Valjarevića, za muzičare je to i prednost i mana.

-     Nije neka prednost. Vi kada potpišete za izdavaćku kuću gubite mogućnost da učestvujete na demo takmičenjima i gitarijadama. Ali opet imate veliku prednost što vas ta izdavačka kuća dosta promoviše i u Srbiji i u regionu.

Kako kaže Nemanja Valjarević bend još uvek ne razmišlja o saradnji sa nekom izdavačkom kućom.

-     Hoćemo da napravimo ceo album pa da vidimo kako bi se dalje priča razvijala. Taman da prođemo još neka takmičenja koja smo planirali.

Bend je prvi nastup pod imenom Eastock imao 2015. godine na Lim festu u Priboju. Već na tom nastupu bend je izveo svoju autorsku stvar Dan, koja je kasnije izdata u aprilu 2016. godine.

Druga autorska pesma benda pod nazivom Zidovi je takođe imala premijeru na kanalu MTV Adria u emisiji Videography, a ta pesma je osvojila prvo mesto na Jelen top 7 listi u Bosni i Hercegovini.  

Bend Eastock nastupa zajedno od 2015. godine. Bend radi i stvara na relaciji Užice – Višegrad. Frontmen benda Nemanja Valjarević je jedini član benda koji je iz Užica. Ostatak benda čine basista Marko Gavrilović, gitarista Lazar Gavrilović i bubnjar Srbislav Savić koji su iz Višegrada.

Momci koji čine trenutnu postavku benda Eastock su prvo trebali da se okupe samo za jednu svirku u beogradskom klubu Danguba. Nemanja Valjarević objašnjava da nakon što je ta svirka prošla uspešno, bend je odlučio da nastavi sa zajedničkim radom.

-     Posle prve probe smo se odlučili da budemo autorski bend. Znači da krenemo da stvaramo odmah i tako je i bilo.

Bend Eastock je do sada nastupao na mnogim festivalima i takmičenjima bendova. Posebno se izdvajaju nastupi na festivalu Hills Up i Next Festivalu, ali i pobede na Gitarijadi u Čačku i Gitarijadi u Rudom, Republika Srpska.

Bend trenutno svira i po lokalima, a trenutno ih očekuju zakazane svirke u Kruševcu i Bjelom Polju, a konkurisali su i za mnoge festivale tokom leta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage